RU RU EN EN CZ CZ
Hlavní stránka / Imigrace do Česka / Prodloužení víza v České republice

Prodloužení víza v České republice

Prodloužení víz v České republice může provést pouze Ministerstvo vnitra České republiky, osobně a ve své rezidenci v Praze.

Jsou otevřeny dvě pobočky odboru azylové a imigrační politiky:

  • Praha 11 - Chodov, Cigánková 2: Toto oddělení vychází vstříc cizincům, kteří se registrovali v Praze 2, 4, 5, 10; možnost kontaktovat telefonicky na +420 974 820 666.
  • Praha 3 – Žižkov, Koněvova 188/32, supermarket Billa (2. a 3. patro): Toto oddělení vychází vstříc cizincům, kteří se registrovali v Praze 1, 3, 6, 7, 8, 9; možnost kontaktovat telefonicky na +420 974 820 409 a na +420 974 820 415.

Hodiny kanceláře azylové a imigrační politiky:

  • pondělí a středa od 8:00 do 17:00,
  • úterý a čtvrtek od 8:00 do 15:00,
  • pátek od 8:00 do 12:00.

Požadované podmínky pro prodloužení povolení k pobytu

  1. Minimální lhůta pro předložení dokladů o prodloužení víza činí 15 dnů před uplynutím platnosti víza. Maximální lhůta je 90 dnů před skončením platnosti víza.
  2. Poprvé je možnost prodloužit vízum do 60 dní od data podání.
  3. Víza se prodlužují na období mínus tři měsíce od platnosti pasu (pokud cestovní pas končí 1.5.2012, bude vízum platné nejdéle do 1.2.2012).
  4. Druhé a další dlouhodobé vízum se prodlužuje na dobu 2 let.
  5. Při předložení neúplných dokumentů při žádosti o prodloužení víza (povolení k pobytu), se musíte přinést chybějící doklady do 10 dnů na Ministerstvo vnitra České republiky,
  6. Při podání žádosti o prodloužení víza musí být všechny dokumenty originální a notářsky ověřené.

Prodloužení studentského víza v České republice

Prodloužení studenského víza se provádí v oddělení cizinecké policie v místě vašeho bydliště. Požádat o prodloužení můžete po dobu dvou měsíců před skončením platnosti víza. Lhůta pro předložení dokumentů policii činí 2 týdny před skončením platnosti víza. Musíme však brát v úvahu počet studentů, kteří stejně jako vy budou potřebovat obnovit své vízum, a tak se na policii obraťte včas. Stejně tak shromážděné dokumenty mohou vykazovat chyby, které bude nutné opravit. Doporučujeme nenechávat tyto povinnosti na poslední den. Obnovit vízum po lhůtě splatnosti je mnohem těžší než získat vízum nové.

Dokumenty k žádosti o prodloužení studentského víza:

  • žádost o rozšíření standardního formuláře (profil zelená),
  • 2 fotografie o rozměrech 3,5 x 4,5 cm,
  • potvrzení univerzity – 12 000 Kč (440 eur),
  • povolení k pobytu po dobu jednoho roku od skončení platnosti víza, pokud se vízum nemění - od 3 500 Kč (140 eur),
  • zdravotní pojištění na jeden rok (může být uzavřeno v naší kanceláři),
  • potvrzení od banky o dostupnosti finančních prostředků v posledních 6 měsících.
     

Prodloužení víza na základě účasti ve firmě

  • žádost o rozšíření standardního formuláře (profil zelená),
  • 2 fotografie o rozměrech 3,5 x 4,5 cm,
  • fotokopie cestovního pasu: první stránka, platné vízum a platné povolení k pobytu,
  • výpis z obchodního rejstříku po registraci vaší firmy - 500 Kč (20 eur),
  • pobyt na dva roky (po dobu prodloužení víza) od konce doby platnosti v případě, že se nemění adresa - 5 000 až 8 000 Kč (200 až 320 eur),
  • výpis z katastru nemovitostí,
  • výpis z pojišťovny o dostupnosti pojištění,
  • potvrzení z banky o dostupnosti finančních prostředků v posledních 6 měsících,
  • pracovní smlouva že vykonujete funkci ředitele,
  • doklad potvrzující, že měsíční příjem žadatele je roven nebo vyšší než součet životního minima a nákladů na ubytování,
  • potvrzení vydané příslušnými orgány a absence daňových dluhů,
  • potvrzení vydané příslušnými orgány o tom, že neexistuje žádný dluh na sociálním pojištění,
  • potvrzení o neexistenci daňového dluhu společnosti,
  • potvrzení o neexistenci dluhu společnosti na sociálním pojištění.

 Prodloužení víza na základě sloučení rodiny

Manžel nebo manželka podává:

  • žádost o rozšíření standardního formuláře (profil zelená),
  • 2 fotografie o rozměrech 3,5 x 4,5 cm,
  • fotokopii cestovního pasu: první stránka, platné vízum a platné povolení k pobytu,
  • fotokopii pasu manžela/manželky: první stránka, platné vízum a platné povolení k pobytu,
  • fotokopii oddacího listu, ověřenou a přeloženou do češtiny – 500 Kč (20 eur),
  • pobyt na dva roky (po dobu prodloužení víza) od konce doby platnosti v případě, že adresa se nemění – 5 000 až 7 000 Kč (200 až 280 eur),
  • výpis z katastru nemovitostí,
  • zdravotní pojištění na jeden rok (může být sjednáno v naší kanceláři),
  • potvrzení od banky o dostupnosti finančních prostředků (za posledních 6 měsíců),
  • potvrzení od banky o dostupnosti finančních prostředků (za posledních 6 měsíců) za manžela/manželku.

Děti podávají:

  • žádost o rozšíření standardního formuláře (profil zelená),
  • 2 fotografie o rozměrech 3,5 x 4,5 cm,
  • fotokopii cestovního pasu: první stránka, platné vízum a platné povolení k pobytu,
  • fotokopii pasu rodiče, který je zodpovědný za dítě v České republice: první stránka, platné vízum a platné povolení k pobytu,
  • fotokopii rodného listu, ověřenou a přeloženou do češtiny - 500 Kč (20 eur),
  • notářsky ověřené prohlášení otce - 500 Kč (20 eur),
  • notářsky ověřené prohlášení matky - 500 Kč (20 eur),
  • pobyt na dva roky (po dobu prodloužení víza) od konce doby platnosti v případě, že adresa se nemění – 5 000 až 7 000 Kč (200 až 280 eur), povolení k pobytu vydané na jednu adresu s rodiči,
  • zdravotní pojištění na jeden rok (může být sjednáno v naší kanceláři),
  • potvrzení od banky o dostupnosti finančních prostředků (za posledních 6 měsíců) – z účtu na jméno rodičů.
     

Částka je vypočtena na základě počtu rodinných příslušníků a věku dětí v rodině.

Prodloužení víza u soukromého podnikatele

Dokumenty pro první prodloužení:

  • žádost o rozšíření standardního formuláře (profil zelená),
  • 2 fotografie o rozměrech 3,5 x 4,5 cm,
  • výpis z veřejného rejstříku po registraci podnikatele - 500 Kč (20 eur),
  • fotokopie vaší notářsky ověřené licence - 500 Kč (20 eur),
  • potvrzení o místě podnikání k vaší činnosti,
  • potvrzení o registrace vydané penzijním fondem,
  • potvrzení od finančního úřadu o bezdlužnosti,
  • pobyt na dva roky (po dobu prodloužení víza) od konce doby platnosti v případě, že se nemění vaše adresa – 5 000 až 7 000 Kč (200 až 280 eur),
  • zdravotní pojištění uzavřené na jeden rok (může být sjednáno v naší kanceláři),
  • potvrzení od banky o dostupnosti finančních prostředků (za posledních 6 měsíců).

Prodloužení pracovního víza v České republice

  • žádost o rozšíření standardního formuláře (profil zelená),
  • 2 fotografie o rozměrech 3,5 x 4,5 cm,
  • pracovní povolení (za jeden až dva roky) – 8 000 až 12 000 Kč (320 až 480 eur),
  • povolení k pobytu na jeden nebo dva roky (v závislosti na tom, na jak dlouho je vystavené pracovní povolení) z konce doby platnosti v případě, že se nemění vaše adresa – 3 500 až 7 000 Kč (140 až 280 eur),
  • zdravotní pojištění uzavřené na jeden rok (může být sjednáno v naší kanceláři).

Prodloužení sportovních víz v České republice

  • žádost o rozšíření standardního formuláře (profil zelená)
  • 2 fotografie o rozměrech 3,5 x 4,5 cm,
  • potvrzení od univerzity nebo střední školy, v závislosti na věku sportovce – 12 000 Kč (440 eur),
  • povolení k pobytu na dobu jednoho roku (od uplynutí doby platnosti víza, pokud se vízum nezmění) – 3 500 Kč (140 eur),
  • zdravotní pojištění uzavřené na jeden rok (může být sjednáno v naší kanceláři),
  • fotokopie osvědčení klubu,
  • fotokopie členské karty sportovce,
  • výpis z klubu k prodloužení víza sportovce,
  • potvrzení od banky o dostupnosti finančních prostředků za posledních 6 měsíců (v případě, že je sportovec mladší 18 let, tak výpis z účtu jeho zákonného zástupce),
  • ověřená a do češtiny přeložená fotokopie rodného listu (není vyžadována u dospělých sportovců), její cena závisí na jazyku a občanství - od 500 Kč (20 eur).
     

Společnost VISACZ vám pomůže při získávání, hlášení i evidenci všech potřebných dokumentů pro prodloužení víza v České republice a zajistí pro vás i dokumenty, které je nutné předložit na Ministerstvu vnitra České republiky. Nemusíte stát ve frontách a noci trávit se stohy nepřehledných dokumentů – VISACZ se postará o všechny vaše problémy v této oblasti. Prodloužení víza v ČR je jednou ze služeb, kterou naše společnost poskytuje na vysoké úrovni.

 

Adresa:

Praha-1, Nové Město,
Vodičkova, 791/41,
110 00, kancelář 312-313
 

Telefony:

+420 777 96 2222
+420 777 96 4444
+420 777 96 5555
+420 224 15 2760
+420 224 15 2050 (fax)

E-mail:

info@visacz.ru

 

Novinky

Aktuální kurzy měn

23,70 CZK
26,70 CZK
0,32 CZK
spacer

New Offers

Pronájem kanceláře Praha 6

Pronájem kanceláře Praha 6
Nabízím k pronájmu kancelářské prostory o velikosti 127 m2 v přizemi arealu Hvezda, Praha 6,...

Prodej bytu 2+kk na nábřeží

Prodej bytu 2+kk na nábřeží
Naše společnost Vám zprostředkuje prodej moderního, designového, luxusní zcela zařízený bytu...

Prodej rodinného domu Praha-východ

Prodej rodinného domu Praha-východ
Mukařov - Srbín, okres Praha-východ Prodej rodinného domu v obci Mukařov u Říčan. Celková plocha...